SörGuru

Jótanácsok

sörözés a csapossal

  • Soha ne fogadj el olyan sört amit úgy csapolnak, hogy a sörcsap beleér a pohárba
  • Egy húzásra megcsapolt sör habja nincs megtörve és az aranyló nedűvel egy egységet alkotva gyönyörködteti a szemet és a lelket.  Ha külön öntögetik vagy pumpálgatják a habot azt küld nyugodtan vissza és keress egy jobb helyet.
  • A minőségi csapolt sört mindig márka azonos pohárban és márka azonos pohár- alátéttel a vendég felé fordítva kell szakszerűen szervírozni. Ez kis apróság, de a mércéje annak, hogy mennyire tisztelik a vendéget és a megcsapolt gyöngyöző folyékony kenyeret.
  • Ha kíváncsi vagy arra, hogy  mi az a brüsszeli csipke, akkor  elmondok egy titkot: ha jól csapolták meg a sörödet, akkor megtudod nézni hány korttyal fogyasztottad el. Ugyanis annyi kör marad a pohár belső falán, ahány korttyal megittad. Ez csak a tökéletesen csapolt sörnél igaz.
  • A profik úgy kezdik a sörcsapolást, hogy vizes öblítéssel hűtik a poharat és nedves pohárba csapolják. Kóstold meg milyen ha száraz pohárba és milyen ha nedvesbe csapolják a sört. Nem árulom el a különbséget, ezt érezni kell!!
  • Nem ugyanaz a csapolt sör fogyasztás élménye ha korsóban rendeled, mind ha pohárban kéred. Ugyanis ha többször rendelsz pohárban, akkor mindig friss a söröd, ha korsóban és azt nem tudod két három korttyal elfogyasztani, akkor a korsó felétől felmelegszik és nem lesz ugyanaz a fogyasztás élménye.

 

Ha kíváncsi vagy arra, hogy ezek a tanácsok a pohárban hogy néznek ki, akkor vendégem vagy egy sörre a Sörguru fogadóórán. A program hamarosan indul. Regisztrálj a sörguru facebook oldalon és küldöm a meghívást egy sörözésre a sörguruval!