SörGuru

A Sörguru

Melegh György a Sörguru


gyuriAz Andrássy úti (anno Népköztársaság útja) Ádám Sörözőben ahol pályámat  kezdtem, a tatár bifsztek és az azt kísérő sör fogyasztás valóban rituálé volt. Hosszú volt az út Magyarország sörcsapoló mestere címig,  de a vendéglátásnak ez a speciális területe nagyon sok élménnyel teli sikert adott. Az utóbbi években a  sörguru nevet ragasztották rám kollégáim és vendégeim.  Ezt a címkét szívesen viselem és bízom abban,  hogy hitelesen tudom szolgálni a névvel járó elvárást, amit velem szemben állít a szakma és az elkötelezett csapolt sört fogyasztók.  A sör egy különleges nedű, ami nem csak tiszteletet, hanem különleges bánásmódot is igényel, és minőségével meghálálja a gondosságot.

Meggyőződésem, hogy a válság nem egyszerűen a fogyasztás visszafogásával jár, hanem azzal, hogy az emberek csak a minőséget fogják megfizetni. Aki eddig három sört ivott, az lehet, hogy csak kettőt rendel, de akkor szeretné a legjobbat kapni a legtökéletesebben csapolva és szakszerűen szervírozva. Ez pedig egy kis odafigyeléssel, a csapolási szabályok pontos betartásával megoldható. Ha  a vendég így kapja a pohár – vagy, ami manapság divatos: a pikoló – sörét, akkor nem kell attól tartani, hogy majd otthon, a tévé előtt a dobozost veszi ki a hűtőből.

Egyet biztosan állíthatok, hogy a valódi sörözés élménye az, amikor az arany színű nedűt frissen csapolják, kellemesen hűvös a hőmérséklete, a maláta ízét nem nyomja el a sok, nyelvet csípő széndioxid buborék.